Počet porcí: 2 (100 g)

Nutriční hodnoty 1 porce:

Energie1933,4 kJ
Bílkoviny14,1 g
Tuky33,6 g
Sacharidy25 g
Vláknina3,6 g

Suroviny:

gmlksjiné
Ovesné vločky (bezlepkové/běžné)6   
Rybí maso bez kostí58   
Houska (bezlepková/běžná)6   
Mléko 22  
Citrónová kůra0,8   
Citrónová šťáva   dle potřeby
Estragon   dle potřeby
Kopr čerstvý   dle potřeby
Hrubě mletý pepř   dle potřeby
Sůl   dle potřeby
Hořčice hrubozrnná1,4   
Hořčice dijonská0,8   
Strouhanka kukuřičná8  dle konzistence
Ovesná mouka (bezlepková/běžná)19   
Tuk na smažení20   
Majonéza12   

Postup přípravy:

  1. Namočit vločky do vody na 30 minut a poté vodu vymačkat
  2. Mléko ohřát. Housku nakrájet na kostičky, vsypat do mísy, přelít teplým mlékem
  3. Nechat nasáknout 10 minut
  4. Omýt, osušit a nasekat bylinky. Nastrouhat citronovou kůru
  5. Rybí maso umlít
  6. K namočené housce přidat rybí maso, vločky, třetinu usekaných bylinek, vejce, pepř, sůl, hrubozrnnou hořčici a citronovou kůru
  7. Propracovat do hladké hmoty. Podle konzistence přidat strouhánku
  8. Tvarovat malé karbanátky, obalit v mouce a smažit v rozpáleném oleji
  9. Hotové odkládat na talíř s papírovou utěrkou
  10. Majonézu smíchat se zbývajícími bylinkami, citronovou šťávou a dijonskou hořčicí. Podle chuti osolit